Balansen mellom fysisk tilstedeværelse og hjemmekontor er ikke lett å finne, verken for de ansatte eller daglig leder. Uansett starter det med at det praktiske er på plass – gode sikkerhetsrutiner, tydelige føringer for møteskikk og ikke minst godt nettverk. 

Men hva må man egentlig huske på når man skal modernisere nettet for det nye arbeidslivet? Vi har noen få tips. 

Les også: Slik moderniserer du de eldre møterommene 

it-rom med it-konsulent

En god befaring har alt å si når du skal vurdere å modernisere nettverket på kontoret.

1. Møterommene må takle endringene

I dag har mange bedrifter gamle møterom. Det gjelder ikke bare eldre bygg – det er ikke mange år som skal til før de møteløsningene som fungerte bra for noen år siden er utdatert. Tidligere har ikke endringsbehovet kommet like hyppig, men etter Covid-19 har arbeidshverdagen vår blitt annerledes. 

Flere av oss deltar nemlig digitalt på møter. Da må vi legge til rette for at de digitale møtene fungerer godt for alle parter, uten lag, hakking, forsinkelser på lyden og så videre. For å oppnå dette, spiller nettverket og nettverksutstyret en viktig rolle. En befaring og vurdering av dette er derfor å anbefale.

2. Alle elementer av det trådløse nettet må vurderes

De fleste kontorer har trådløs tilkobling. Den må være skalert til å håndtere både digitale møter holdt i møterom, og alle andre brukere og utstyr som er tilkoblet. Man forventer nærmest å få samme kapasitet, stabilitet og ytelse som kablede nettverk, men det er ikke gitt.

For å få et effektivt trådløst nettverk er det mye som skal klaffe. Riktig antall aksesspunkter, type og plassering av disse er det viktigste for å oppnå god dekning og kapasitet på det trådløse nettverket. For å finne ut av dette er en radio planlegging viktig å ta etter at man har funnet ut hvilket behov bedriften har. 

it-konsulent

Det er mye å ta hensyn til når nettet skal oppgraderes.

3. Nettverket må takle uforutsigbarhet

Trådløst kontor henger sammen med godt nettverk. Dette fordi nettverket må håndtere alle enhetene som kobler seg til nettet, for ikke å nevne arbeidsoppgavene de ulike brukerne utfører på enhetene. 

I en hverdag der flere av oss er hjemme, er det vanskelig å forutse hvor mye kapasitet du trenger. Når alle på kontoret er på plass, er de gjerne også tilkoblet med mobilen. Samtidig kan du få besøkende som kobler seg til nettet – og da har du plutselig en langt høyere belastning enn vanlig. 

Din IT-ekspert hjelper deg å finne ut hvor mye kapasitet du har behov for, slik at nettverket ditt også takler svingninger.

4. Ikke glem nettverkssikkerheten

Når nettverket er på plass, er det viktig å vurdere nettverkssikkerheten. Hvordan står det til med den i dag? Dere har kanskje en brannmur, men er den god nok? En brannmur skal beskytte deg for angrep utenfra. Vi ser imidlertid ofte en brannmur som har vært der i flere år, uten å ha blitt gjort noe med. Det kan få store konsekvenser.

Er man usikker på IT-situasjonen i bedriften, og ikke klarer å få oversikt eller kartlegge selv, må du be om hjelp. Kun da får du implementert de nødvendige tiltakene. 

Mye handler om å holde seg oppdatert. Samtidig bør man akseptere at alle kan bli et offer for dataangrep. I tillegg handler det om å gjøre noe med det. Mye kan gjøres med sikkerhetssystemer og preventive tiltak, men man skal heller ikke glemme den menneskelige faktoren – de ansatte. De kan være et godt sikkerhetstiltak om de vet hva de skal se etter og hvordan de varsler. Vet de ikke dette, kan de skape store sikkerhetshull. 

Det handler om å å kartlegge og å agere over tid. Vi i SNORRE data har lang erfaring med nettverk og nettverkssikkerhet, og kan hjelpe deg med alle dine behov.

 

Vi hjelper deg!

Fyll inn din personlige informasjon under for å sende inn din henvendelse og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.